fredag 22. april 2016

Linsesuppe med chorizo - fra Trines matblogg

Da mannen var i Myanmar tok han med noen tørre, røde linser hjem. Og tenk, bare et og et halvt år etter fant fikk jeg faktisk brukt dem i en skikkelig god gryte. Oppskriften fant jeg her på Trines matblogg, men jeg skriver den også ned her fordi jeg av og til ikke helt får koblingene til denne bloggen til å fungere. 

1 finhakket løk, jeg brukte rødløk
2 fedd finhakket hvitløk
5 dl kyllingbuljong/fond
1 kartong opphakkede tomater
200 g røde linser, grønn kan også benyttes
100 - 150 g chorizo i biter
2 vårløk - kan sløyfes

Fres løken til den er blank. Tilsett hvitløk og stek den i noen sekunder før du har i fond, tomater og linser. Hvis du brukt tørre linser bør gryten koke ca 30 min, er de oppbløtt på forhånd holder det med 5-10 minutter. Fjern det tynne skinnet på chorizoen og skjer den i små biter, helst så små at de ikke kan plukkes ut av toåringer. Stek den i noen minutter og hell både pølse og fett i linsegryten rett før servering. Finhakk vårløk og tilsett denne rett etter pølsene. Ønsker du suppen mer spicy, kan du krydre den med cayennepepper.

Ikke alle i familien var like superbegeistret som det jeg var, men jeg kommer helt sikkert til å lage den igjen snart  - gjerne en gang i uken :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar