torsdag 28. april 2016

Velkommenkake for lillesøster: Mandelbunn med sjokoladekrem

Oppskriften på denne herlige kaken finnes her, men jeg har ofte hatt problemer med å åpne linken derfor limer jeg den inn nedenfor.  Merk at den må lages en del timer før servering hvis man skal unngå flytende fyll.

Lag marengs av 200 g hakkede mandler/mandelmel, 200 g melis og 4 eggehvitter. Stek i springform på 22/24 cm dekket med bakepapir, nederste rille i ovenen i 30 min på 175 grader. Min røre ble forresten så tørr at jeg måttet spe på med vann - resultatet ble fint, men jeg kunne nok bare hatt i mindre mandelmel. Jeg tok den ut etter 25 minutter og syntes bunnene ble perfekt myk, men husk at andre i familien foretrekker den knallhard og ha den i så fall lengre i ovenen.

Fyllet lages slik
2 pl kokesjokolade, 0,5 dl melk og 2 ss kaffe varmes i en gryte. Imens rører du 200 g smør og 200 g melis til en lett smørkrem. Tilsett deretter eggeplommene og tilslutt 4 eggeplommer. Etter min mening blir dette voldsomt mye fyll. Enda så glad jeg er i sjokoladekrem, tror jeg det holder med 2/3 deler av oppskriften for min del. Kaffen tror jeg heller ikke er nødvendig, det er i hvert fall viktig å ikke ha for mye av den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar