fredag 1. april 2016

Sveitsisk marengskrem

Dette tror jeg at er kakekremen i mitt liv. Litt mer avansert enn vanlig, men ikke supervanskelig, og fantastisk! Jeg burde da finne plass til denne på en bryllupskake? (NB! Oppskriften nedenfor er klippet rett ut av en annens nettside. Ikke mine ord, med andre ord.)


3 store eggehviter
2 dl sukker
225g romtemperert smør
1 ts vanilje
120g smeltet sjokolade
Bland eggehvitter og sukker i en helt ren glassbolle. Plasser denne over en kjele med vann slik at bare bunnen av glassbollen kommer i kontakt med vannet. Kok opp vannet mens du rører i eggeblandingen. Når vannet koker kan du skru av platen men fortsett å rør helt til blandingen blir ganske varm og du merker at alt sukkeret har løst seg opp.
Hell eggehviteblandingen over i en kjøkkenmaskin og visp på høy hastighet til blandingen har blitt helt romtemperert. Da tilsetter du gradvis smøret, oppdelt i små terninger, mens du visper. Ikke bry deg om blaningen skiller seg eller blir kornete, fortsett å bland til du har tilsatt alt smøret og fått en jevn og fin krem. Tilsett vaniljen.
Smelt sjokoladen og ha den I.
Mmmmm!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar