3 store eggehviter
2 dl sukker
225g romtemperert smør
1 ts vanilje
120g smeltet sjokolade
2 dl sukker
225g romtemperert smør
1 ts vanilje
120g smeltet sjokolade
Bland eggehvitter og sukker i en helt ren glassbolle. Plasser denne over en kjele med vann slik at bare bunnen av glassbollen kommer i kontakt med vannet. Kok opp vannet mens du rører i eggeblandingen. Når vannet koker kan du skru av platen men fortsett å rør helt til blandingen blir ganske varm og du merker at alt sukkeret har løst seg opp.
Hell eggehviteblandingen over i en kjøkkenmaskin og visp på høy hastighet til blandingen har blitt helt romtemperert. Da tilsetter du gradvis smøret, oppdelt i små terninger, mens du visper. Ikke bry deg om blaningen skiller seg eller blir kornete, fortsett å bland til du har tilsatt alt smøret og fått en jevn og fin krem. Tilsett vaniljen.
Smelt sjokoladen og ha den I.
Mmmmm!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar