søndag 8. mai 2016

Nordafrikansk gryte

I dag fikk vi noen tidligere naboer på besøk. Det var meldt knallvær lang tid i forveien så det var en dårlig ide å planlegge å stå inne og lage middag. Jeg valgte derfor noe som delvis kunne forberedes kvelden før og i hvert fall i stor grad kunne passe seg selv mens vi (bortsett fra dem som av medisinske årsaker ikke hadde anledning) tok årets første bad. Valget falt på denne.

Jeg gjorde imidlertid noen justeringer og synes derfor det er enklest å skrive inn min versjon av oppskriften her.

1 kg kjøtt, vi hadde svinekoteletter og noe annet svinekjøtt 
1 stor løk  
3 hvitløksfedd  
3 ss olivenolje  
1 aubergine
2 bokser hermetiske hakkede tomater  
100 g tørket aprikoser  
3 små gulerøtter
1 ts kajennepepper  
2 ts malt sort pepper
1 ts malt ingefær  
2 ts gurkemeie  
1 ts malt kanel  
85 g smuttede mandler  
1 ss flytende honning

Bland krydder og oppskåret kjøtt. La det gjerne stå over natten hvis du har anledning, hvis ikke, er det ikke så farlig. Brun kjøttet, stek deretter løk og hvitløk, bland alt sammen med tomat og honning og la det koke i 2 timer. Etter 1 time hadde jeg i auberginen i biter. 20 min før servering har man i aprikoser, mandler og gulerøtter. Serveres med couscous.

PS: Jeg syntes det var best med litt salt, men det var visst bare meg og gjestene tok mange porsjoner så sett saltet på bordet, ikke tilsett det i maten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar