Jeg har hatt lyst til å lage en ovnspannekake helt siden første (og vel eneste) gang jeg hørte om det. Det var fra min venninne Elisa fra Finland hvor det er en vanligere rett enn her i Norge. I utgangspunktet ville jeg lage en søt versjon, men det fant jeg ikke så da ble det denne i stedet. Storebror syntes den ble veldig god mens storesøster var ferdig etter en bit. Selv syntes jeg den var sånn passelig og jeg tror jeg dropper baconet neste gang jeg lager den.
Det man, i hvert fall jeg, må være obs på, er at man ikke kan bruke hvilken som helst form og forvente samme steketid. Jeg trodde min gjennomsiktige ovnsform var ca like stor som den på bildet, men den måtte stå minst en time til tross for at oppskriften lovet ferdig middag etter en halvtime i ovnen.
Oppskriften er som følger: Visp 3 dl melk sammen med 2,5 dl hvetemel. Visp 3 nye dl melk sammen med 3 egg og litt salt og bland det inn i melrøren. Stek i ovnen på 200 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar