mandag 29. august 2016

Kotelettrester ble en god gryte sammen med bønner og tomat

Vi hadde noen kotelettrester igjen fra en av augusts utallige bursdager og slik ble en ny favorittgryte her i huset født.

Skjær opp og stek 
1 løk
2 gulerøtter
kjøtt, f.eks koteletter eller bayonneskinkerester
2 ss paprikapulver
2 ss tørket koriander
2 ss spisskommen
i en panne.

Deretter tilsetter du
2 kartonger opphakket tomat
1 liten ss sukker
2 ss eddik
chilli etter smak og lar det koke under lokk i 30-35 minutter. Hvis kjøttet er stekt/kokt på forhånd, trenger ikke gryten å koke så lenge.

Ha i 1 kartong bønner en liten stund før servering. Det varierer litt med bønnetype hvor lenge de skal varmes før servering. Jeg brukte små, svarte bønner.

Smak eventuelt til med kokosmelk hvis gryten er for sterk for små ganer.

Jeg serverte denne med ris, men hvis jeg hadde hatt i en bønneboks til, hadde det vært unødvendig.

Dette ble en god middag, som lunsj dagen etter var den fantastisk. Gleder meg til å prøve den med bayonneskinke i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar