mandag 26. september 2016

Indisk lam med spinat

Denne retten lagde jeg en gang vi bodde hos svigerfar. Husker den som veldig god og i og med at vi fikk med masse lam fra samme svigerfar i går, tror jeg dette blir dagens middag.


8-10 fedd hvitløk, 2-3 ss revet fersk ingefær (evt en slump malt ingefær), 1 middels løk revet stekes i olje i en litt stor gryte, tilsett 1/2 ts  malt chili, 1 ts malt koriander, 1/2 ts spisskummin og 1 ts Gara masala.

Ha i oppskåret lammekjøtt og 1/2 ts gurkemeie. Stek i 3-4 min, vend på kjøttet til du får en jevn stekeflate. Tilsett vann hvis krydrene virker å svi seg.


Tilsett 2dl vispet yoghurt og rør godt. Skru ned til middels varme ,smak til med salt og legg på lokk. La småkoke i 45 minutter.

1 l løst pakket, ferske spinatblader, kuttes, forvelles og røres inn i gryta rett før servering(må bli varmt).


Server straks med ris.

For min egen smak ville jeg ha hatt mere krydder og kanskje litt mere ingefær og hvitløk. Dessuten må du være forsiktig med vann i ellers blir den rennende.
Er du uheldig, så kok den litt lengere uten lokk.

Fra http://paakjokkenet.blogspot.no/2012/04/det-er-godt-med-en-forandring.html




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar