lørdag 4. februar 2017

Vegansk sveitsisk marengskrem

Sveitsisk marengskrem er bare fantastisk godt og i dag forsøkte jeg å lage vegansk versjon. Det viste seg å være veldig enkelt. Jeg tok utgangspunkt i denne, men mener at denne er såpass annerledes at jeg kan kalle den min egen oppskrift. Fordi vi bare har en liten kakerest som skal har krem, laget jeg en meget liten porsjon. Det var kanskje dumt for nå har jeg spist så mye at det muligens ikke er nok likevel. Men, uansett, her kommer oppskriften.

Begynn med
6 store ss kikertelake og
0,5 dl sukker

Dette varmes over kokende vann. Når sukkeret er oppløst, gir du blandingen en skikkelig tur med mixmasteren. Etterhvert får blandingen romtemperatur, da pisker du inn (i små biter)

ca. 50 g vegansk margarin (jeg bruker Smøregod av Berit Nordstrand)

Det er først når margarinen kommer i at det begynner å bli stivt. Mens du pisker, smelter du 6 biter kokesjokolade over det samme vannbadet som du brukte i begynnelsen. Rør den inn og smak!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar