Kikertelake er jo i vinden for tiden og jeg som lager humus flere ganger daglig, må selvfølgelig prøve dette. Natten før jeg skulle ha besøk av superexkollegaene mine, prøvde jeg meg på noe man aldri skal, nemlig marengs på slump. Vannet fra tre kartonger med kikerter ble pisket før litt mer enn en tredjedel ble tatt fra og kastet for det får voldsomt med volum selv om det egentlig er temmelig lite vann i boksene. Deretter hadde jeg i 2 dl sukker og litt sitronsaft. Så smeltet jeg 100 g sjokolade og rørte i. Det er mulig jeg ikke pisket det lenge nok før jeg hadde i sukker, for det ble ikke stivt nok. Derfor la jeg det med en gang opp i mine bløtkakeformer for at det ikke skulle flyte ut over hele ovnen. Da jeg hadde fyllt en form, tok jeg ganske mye kokos i den resterende massen. Det så lite ut da jeg hadde det i formen, men fløt ut i ovnen og var egentlig ikke så ille. Jeg stekte dem først på 150 grader i 20 min, deretter skrudde jeg av varmen og lot dem stå i ovnen natten over. Den første ble totalfiasko, hard på toppen, flytende under, mens den andre ikke var så verst. Den han imidlertid ikke sammen så jeg serverte smuler av denne sammen med pære og krem. Det er jo en kombiasjon det er vanskelig å ødelegge og vi var veldig fornøyde.
Neste gang skal jeg prøve å følge en ordenlig oppskrift.
PS: Jeg brukte kikertene de selger på Meny. Var skeptisk fordi det er salt i laken, men man kunne virkelig ikke kjenne noe som helst kikerte- eller saltaktig da det var bakt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar