1 finhakket løk stekes myk
4 fedd hvitløk, 2 ts spisskummin og litt chillipulver tilsettes og stekes i noen minutter.
Ha deretter i 1 kartong hakket tomat og 5 dl utvannet kyllingfond, evt. grønnsaksbuljong. Skru ned for varmen slik at det småkoker. Jeg må innrømme at jeg slumser en del med vannmengden her, vil tro jeg ofte bruker bare halvparten, men det kommer jo også litt an på hva du putter i gryten i neste steg.
Tilsett det du måtte ønske av bønner og linser, minst en kartong svarte bønner noen minutter før du tar pannen av platen. Dette forutsetter at du bruker den hermetiskerte varianten. Tørkede røde linser trenger bare ti minutter og kan fint has i her, det aller meste annet, trenger mye lengre tid og bør ha vært bløtlagt en natt i forveien. Man kan jo fint bruke det likevel, men da må du vente i minst en time på middagen fra dette steget, og ikke bare i noen minutter.
Strø over revet ost og la gryten stå på varmen til den har smeltet.
Hos oss spiser vi denne uten annet til, men den kan fint serveres med ris, paprika, hakket vårløk og chilli.
OBS! I henhold til orginaloppskrift skal man la ris koke i gryten slik at man bare trenger å bruke en gryte totalt, men jeg har ikke forsøkt meg på den varianten. Jeg har imidlertid forsøkt å ha i litt bulgur og synes det fungerte fint. Imidlertid tok det mye mer plass enn forventet så det ble mer en bulgurgryte enn en linsegryte så forsøk deg frem med f.eks. 1/2 - max 1 dl tørket bulgur først.
Uff, så sulten man blir av å skrive om denne deilige oppskriften.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar