Nå begynner restene fra jul å bli brukt opp og i går fant jeg meg på ny i butikken på jakt etter en middag jeg ikke ante hva skulle inneholde. På Mega på Sandakersenteret fant jeg en pakke med vegetarnuggets og tenkte at dette måtte være et godt utgangspunkt for et eller annet. Det viste seg jammen å stemme. Selve nuggetsene virket ikke som så voldsomt næringsrike så jeg tenkte at jeg måtte servere dem ved siden av noe sunt og mettende. Valget falt på tomatbønner. I tillegg serverte jeg ovnsbakte rotgrønnsaker og en enkelt tzatziki av rømme, et hvitløksfedd og litt revet agurk tatt på slump til. Den nest eldste og den nest yngste var ikke hjemme, men resten av familien var skikkelig fornøyd.
Tomatbønnene laget jeg slik.
1 liten gul løk og to hvitløksfedd ble hakket og stekt i noen minutter. Deretter tilsatte jeg tre-fire skjeer tomatpure, en eske hermetiserte kidneybønner, en spiseskje soyasaus og en teskje vegansk baconkrydder, dvs. krydder med røyksmak. Dette fikk surre på svak varme en stund før jeg hadde i en opphakket tomat og litt vann.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar