tirsdag 10. september 2019

Chilli sin carne - vegetar i slowcookeren

I dag improviserte jeg litt og fikk til en svært smakfull rett. Faktisk var den så smakfull at det nesten ble for mye av det gode så neste gang tar jeg kanskje i mer tomat. Kvelden før hadde jeg blandet sammen:

2 små hakkede løk
3 store hvitløksfedd
1 boks opphakket tomat (390 g)
1 ss kyllingfond (jeg var tom for grønnsaksbuljong)
noe vann - kanskje 3 dl
1 ss soyasaus
1 ss hvitvinseddik
1 rød chilli
1 ss paprikapulver
2 ts spisskummin
1 stor ts salt
1 middels stor søtpotet - oppskåret i seks biter

Dette hadde jeg over i saktekokeren neste morgen, sammen med en god del, kanskje 2 dl tørkede røde og grønne linser. Dette sto på svak varme i åtte timer og var klar til å spises da vi kom hjem. Anbefaler å servere med rømme og ris/evt flere rotgrønnsaker som du selvfølgelig har i slowcookeren. Nachos er også en sikker vinner. Jeg tilsatte også en kartong sorte bønner før servering. Vi fikk masse rester, i morgen tror jeg at jeg skal tilsette en boks med tomat, varme det og ha revet ost på toppen.

PS: Jeg hadde tenkt å servere denne med kjøtt, men det var så mye smak at det ikke føltes nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar