torsdag 5. september 2019

Indisk smørkylling i slow cooker

For noen dager siden forsøkte vi oss på denne oppskriften. Den har den store fordelen at det meste kan gjøres klart kvelden før. Det tar litt tid å lage marinaden, men når du har hakket løken, hvitløken, chilien og ingefæren er det meste gjort. Bland med hvitløk og smør over kyllingen før du setter alt til marinering natten over. Det krever imidlertid at du har kjøleskapsplass da, det er ikke alltid vi har flust av det. Om morgenen legger du kyllingen over i saktekokeren (kjenner jeg må venne meg litt til å bruke det ordet) og heller over en kartong med opphakket tomat. Sett på lav varme og åtte timer så har du middagen før. Det er også meningen at man skal ha fløte i, det må man tilsette mellom 30 min og en time før man skal spise. Hvis du uansett skal ha ris til, passer det fint å gjøre dette når du begynner å koke risen. Da er jo ikke retten helt klar når du kommer hjem, men hvis du f.eks. har en elleveåring som er hjemme tidligere, kan disse to småoppgavene delegeres til ham.

Retten falt ikke helt i smak, dessverre. Eldstedamen mente at kyllingen falt for mye fra hverandre og selv synes jeg at det manglet litt smak. Den tok seg opp da den fikk server cashewnøtter til. Et tips er for øvrig å ha flere grønnsaker under kyllingen. Jeg hadde noen store biter søtpotet, men vil også tro at blomkål passer fint her. Vi har veldig mye igjen, det skal bli til suppe i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar