I dag hadde vi en liten barnebursdag som vi bestemte oss for å utvide med å la foreldrene komme og spise på kvelden. Det var en av årets beste ideer, ingen av oss skjønner hvorfor vi ikke har gjort det før. Som dessert ville jeg servere en nøttebunn for å gjøre kål på den resten av smørkrem med kaffesmak fra bryllupsfesten. Jeg prøvde en ny bunn og var veldig fornøyd med denne. Den var både lett å lage og enkel å skjære i to så det holdt å bruke en form.
300 g nøtter, f.eks blanding av hasselnøtter og mandler
3 egg
1,5 dl sukker
Mal nøttene og få din kjøkkenglade treåring til å hjelpe til både med det og å piske eggedosis. Bland nøttene forsiktig inn og ha deigen i en smurt springform på 24 cm. Stek på 200 grader, nederst i ovnen i 20-30 minutter. Min var faktisk ferdig etter 20, det er uvanlig.
Fyllet var den overnevnte smørkremen (som var på toppen), litt sjokoladekrem og litt blanding av vaniljekrem og fløteskum. Ikke kjempebra kombinasjon, det ble for mye søtt. Ja, ja, da har jeg lært det til neste gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar