søndag 17. januar 2021

Indisk vegetargryte med blomkål og linser

En kald januardag fikk jeg lyst på indisk gryte med blomkål til middag og fant denne oppskriften. Den levde absolutt opp til navnet og alle her, både store, små og gjesten som så fotball på terrassen var fornøyde. Barna hadde nok ikke vært like fornøyde hvis det ikke hadde vært nanbrød til, men spise flere porsjoner og en av dem sa også at det var veldig godt. Ingredienslisten kan synes avskrekkende lang, derfor deler jeg den opp i det man trenger av krydder og resten.

Krydder:
1 ss kanel
1 ss spisskommen
1 ss karri
1 ss garam masala
2 ts gurkemeie
2 ts kardemomme

Resten:
2 løk - skåret i ringer
3 fedd hvitløk - oppskåret
3-4 cm ingefær- oppskåret
1,5 ss tomatpure
1 boks (ca 400 g) hakket tomat
400 g kokosmelk 
2 gode ts med grønnsaksbuljongpulver
1 ss soyasaus
1 blomkål, oppskåret i små buketter
200 g tørre røde linser, evt 1-2 kartonger hermetiske
en halv lime/klementin 
evt. fersk koriander

Slik gjør du det:
Stek først løken i en god klunk olje til den er blitt brun. Dette går jo raskest hvis du har høy varme, jeg foretrakk å sette den på lavere varme, blande alt krydderet og skjære hvitløk og ingefær i tomatpureen, deretter sette opp varmen og ha i kryddertomatpureen når løken hadde fått god farge. Stek alt dette i noen minutter og tilsett deretter tomat, kokosmelk, buljong, soyasaus og litt vann. La dette koke på svak varme i en halv time hvis du har tid, før du gir den en omgang med stavmixeren. På dette tidspunktet bør du ha satt over risen, i hvert fall hvis du bruker en type som skal ha mer enn 20 min. Ha i mer vann, salt og pepper hvis du synes dette trengs. Derettter har du i oppskåret blomkål og linsene og lar dette koke i ca 20 min, til blomkålen har fått den perfekte tyggemotstand for deg. Press over saften av limen eller i mitt tilfelle, klementinen (det ble overraskende godt), og server med ris og nanbrød.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar