Krydder:
1 ss kanel
1 ss spisskommen
1 ss karri
1 ss garam masala
2 ts gurkemeie
2 ts kardemomme
Resten:
2 løk - skåret i ringer
3 fedd hvitløk - oppskåret
3-4 cm ingefær- oppskåret
1,5 ss tomatpure
1 boks (ca 400 g) hakket tomat
400 g kokosmelk
2 gode ts med grønnsaksbuljongpulver
1 ss soyasaus
1 blomkål, oppskåret i små buketter
200 g tørre røde linser, evt 1-2 kartonger hermetiske
en halv lime/klementin
evt. fersk koriander
Slik gjør du det:
Stek først løken i en god klunk olje til den er blitt brun. Dette går jo raskest hvis du har høy varme, jeg foretrakk å sette den på lavere varme, blande alt krydderet og skjære hvitløk og ingefær i tomatpureen, deretter sette opp varmen og ha i kryddertomatpureen når løken hadde fått god farge. Stek alt dette i noen minutter og tilsett deretter tomat, kokosmelk, buljong, soyasaus og litt vann. La dette koke på svak varme i en halv time hvis du har tid, før du gir den en omgang med stavmixeren. På dette tidspunktet bør du ha satt over risen, i hvert fall hvis du bruker en type som skal ha mer enn 20 min. Ha i mer vann, salt og pepper hvis du synes dette trengs. Derettter har du i oppskåret blomkål og linsene og lar dette koke i ca 20 min, til blomkålen har fått den perfekte tyggemotstand for deg. Press over saften av limen eller i mitt tilfelle, klementinen (det ble overraskende godt), og server med ris og nanbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar