Lemon curd er noe jeg nesten aldri har spist, men synes er veldig godt. Sist jeg laget pavlova (grand prix kaken), fikk jeg seks eggeplommer til overs og søkte etter oppskrifter hvor man ikke trenger andre deler av egget og det var jo en glimrende anledning til å prøve å lage dette selv. Åh, så utrolig godt det ble og så enkelt det var å lage! Det eneste du må huske på er at du må stå lenge å røre mens du venter på at kremen tykner, derfor kan det være lurt å ha et foredrag å følge med på, noen sms'er du må skrive, eller noe annet å fylle tiden med. Oppskriften fant jeg på detsoteliv.no. Hvis det er første gang du lager lemoncurd og ikke har noen klar plan for hva du skal med dette, kan du godt halvere oppskriften. Da får du nok til å fylle et glass det har vært fetaost i.
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft (jeg trengte 2 sitroner for å få dette)
revet skall av 2 økologiske sitroner - tror jeg at kan sløyfes
100 g smør
Alt unntatt smør blandes i glassbolle og settes over en gryte med kokende vann. Pisk til den blir tykk og kremete - dette tar tid. Ta gryten av platen og rør inn myke biter av smør.
Avkjøl kremen til den er kald, den bør stå i kjøleskapet til dagen etter.
Min lemoncurd ble utrolig god, også selv om jeg ikke hadde i nok sitronskall. Jeg må innrømme at jeg har tatt flere skjeer, av og til med lakrispulver på! Det var også supergodt til scones og jeg kommer nok til å ha det som fyll på en pavlova om ikke så lenge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar