Årets femårsdag ble feiret tre dager til ende og vi har fortsatt mange rester. Et av punktene på programmet var å pyntemuffins med nabovenninnen, men da var allerede de to porsjonene sitronmuffins spist opp så da forsøkte jeg meg på sjokolademuffins og denne oppskriften her:
125 g smør smeltes og avkjøles
2 egg og
2 dl sukker piskes til eggedosis så lenge du gidder. Tilsett deretter smøret.
3 dl hvetemel, 1,5 ss kakao, 1,5 ts vanlijesukker og 1,5 ts bakepulver blandes sammen og siktes i røren vekselvis med 1,25 dl kulturmjølk (kefir, rømme, cultura, hva du måtte ønske av sure melkeprodukter).
Jeg leste et sted at man bør røre så lite som mulig, bl.a. for å unngå rårand så jeg prøvde å følge dette.
Røren ble heldt i det jeg kaller alminnelige muffinsformer, altså slike som var vanlige på 90-tallet. Det ble mellom 15 og 18 kaker. Irriterende nok husker jeg ikke hva jeg stekte dem på, men det var mellom 180 og 200 grader, sannsynligvis 180. Ta dem ut etter 15-20 minutter.
Muffinsene fikk fin konsistens og smakte ok, men levde ikke helt opp til forventningene. Jeg trodde nemlig at jeg fulgte oppskriften på en supergod sjokoladekake, men da jeg så nærmere på bloggen oppdaget jeg at denne oppskriften er ganske annerledes enn den jeg mente å bruke. Vet ikke hva som har skjedd, men det var jo koronatid med hjemmeskole og alt da jeg la den inn i fjor så jeg hadde ikke konsentrasjonen helt med. Uansett, jentene slo seg løs med sølvkuler, rosa glasur på tube, hjerter, strøssel og non-stop så sluttresultatet ble uimotståelig likevel 😍
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar