tirsdag 27. april 2021

Hjemmelagede fiskepinner/fiskefingre - mye enklere og raskere enn forventet

Her kommer en veldig kort versjon av oppskriften til gårsdagens middag. Jeg vil helst kalle det fiskepinner, men fikk som tops at det kanskje ikke var så lurt fordi barna kunne bli skuffet over at det ikke var ferdigproduserte fiskepinner og gikk derfor for fiskefingre. Jeg synes egentlig dette er et dust navn, ingen har så lange fingre og fisker har i tillegg ingen, så jeg venter på en åpenbaring av et nytt og bedre navn på denne retten. Uansett, her er ingrediensene:

800 g fisk som er fersk eller tint - skjæres i passe tynne biter

5 ss mel, 1 god ts salt og noe pepper blandes i en vid skål

1 egg og 2 ss melk (havremelk er ok) blandes i en annen vid skål (evt isboks)

75-100 g griljermel has i nok en vid skål

Fiskebitene dyppes i de overnevnte vide skålene i den rekkefølge og legges deretter på et stekebrett. Stekes i ovenen i 10-15 minutter på 180 grader varmluft.

Jeg serverte dette med kokte poteter, eggesmør, kapers og revne gulrøtter. Tror ikke det blir lenge til jeg lager dette igjen, ass :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar