Her forleden bakte jeg kaffemuffins og i og med at jeg hadde en god del eggeplommer tilovers fra noe annet, ville jeg lage en annen kakekrem enn jeg pleier. Valget falt på denne fra det søte liv og hei, så god den var! Jeg laget den dagen før jeg trengte den, da var den blitt god og tykk, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Du trenger
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ss sterk kaffe, laget av en god teskjed pulverkaffe (jeg brukte den koffeinfrie varianten)
150 g smør - i biter
100 g sukker
3 ss sterk kaffe, laget av en god teskjed pulverkaffe (jeg brukte den koffeinfrie varianten)
150 g smør - i biter
Pisk sammen egg og sukker og tilsett deretter kaffen. La det koke opp på svak - middels varme til det tykner. Rør hele tiden, det tar ikke så lang tid. Deretter tar du gryten av platen og rører inn litt og litt av smøret. Det gjør ikke noe at blandingen er varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar