søndag 19. august 2018

Gryte med svin, linser og eplejuice

I jakten på oppskrifter med linser kom jeg over denne her. Det tok månedsvis før jeg fikk prøvd den, men i går kom omsider anledningen og i hvert fall vi to eldste var strålende fornøyde. Min variant med litt mindre kjøtt og flere linser får du nedenunder.

500 svinekjøtt uten ben
150 g bacon i biter
2 ss hvetemel
4 dl eplejuice
1 ss oksefond
200 sopp
1 løk
2 fedd hvitløk
2 laubærblad
2 kartonger Go green grønne linser
I ts oregano el timian
1- 2 epler  

Stek først kjøttet og krydre det med salt og pepper.

Stek deretter baconet i en annen gryte i noen minutter. Tilsett melet og rør godt før du har i juice, fond, hvitløk og krydder. La det koke i 35 minutter.

Stek løk og sopp og ha det i gryten sammen med linsene og det stekte kjøttet når det er 20 minutter igjen av koketiden. 5 minutter før den er ferdig tar du i eplene.

Jeg serverte denne gryten med bulgur - kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar