Da eldstemann og jeg var alene hjemme en kveld benyttet jeg anledningen til å lage mat med ham. I og med at han nettopp hadde vært på besøk hos en venninne som laget scones med ham, syntes jeg det passet bra å prøve en ny sconesoppskrift. Vi gikk for denne. Jeg var litt skeptisk for jeg trodde at de ikke ville bli søte nok av bare tre skjeer lønnesirup, men vi ble begge frelst ved første bit.
Denne oppskriften gir åtte scones. Vi spiste tre og har frosset resten til bursdagsfrokosten om noen uker, men synes begge det blir veldig lenge å vente.
Ingredienser:
100 g sammalt hvete
80 g havregryn
140 g yoghurt naturell
2 ss melk
2 ss kaldt smør
3 ss lønnesirup (kan erstattes med honning)
½ ts salt
½ ts natron (kan erstattes med 1 ts bakepulver)
40-50 g mørk og eller hvit kokesjokolade
Forvarm ovnen til 220 grader. Ha mel, havregryn, salt og natron i en bolle. Tilsett smøret i melblandingen og bruk en gaffel eller hendene for å få en smuldredeig. Rør inn yoghurt, lønnesirup og melk. Hakk sjokoladen og rør det forsiktig inn i deigen.
Form deigen til en sirkel på et stekebrett med bakepapir. Deigen er litt klissete, så anbefaler å fukte hendene med vann under formingen av deigen. Skjær sirkelen i åtte biter med en skarp kniv. Stek i 15-20 minutter til de er gylne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar