Jobben har flyttet og fått en utrolig god kantine. Riktignok har jeg bare spist der en gang, men de andre som har vært der flere dager, sier det har vært like godt de andre dagene. Middagen i dag var sterkt inspirert av maten derfra og jeg må si at jeg syntes det var tilnærmet samme standard. De små likte kjøttet og gulrøttene best, maispureen jeg trodde skulle bli en hit, ble nesten ikke rørt. Ja, ja, jeg var i hvert fall fornøyd og mett etterpå.
Kjøtt: Langtidsstekt bibringe
Bibringe er en del av oksen som har en del fett og annet som ikke er så delikat. Ved langtidssteking, blir det imidlertid utrolig mørt og smakfullt kjøtt. Mannen brunet kjøttet i en gryte på høy temperatur, deretter fikk det salt og pepper og så koke i 30 min i en vann blandet med en spiseskje balsamicoeddik. Vesken dekket nesten kjøttet. Alt ble helt/løftet over i en ovnsfast form som jeg dekket med aluminiumsfolie og satte inn på 150 grader. Der sto det lenge, jeg tror fem-seks timer.
Skyen som ble igjen, helt jeg over i en gryte og blandet med en ts sitronsaft.
Maispure
1 liten sjalottløk ble først skåret opp og stekt til den ble brun. Deretter hadde jeg i 3-4 dl maiskorn (fra boks) og 1 dl fløte. Dette skulle koke i ett minutt før 2-3 ss smør ble rørt inn. Da dette hadde avkjølt litt, ga jeg det en omgang med stavmikser og smakte til med litt salt og pepper
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Oppskåret potet, gulrøtter, brokkoli og tre hvitløksfedd ble lagt i et ovnsfast fat med olje og stekte ved siden av bibringen. Det var jo ganske lav varme, 150 grader så de sto vel rundt en time. På slutten satte jeg opp temperaturen til 175 grader og, bortsett fra at brokkolitoppene var litt brent, var de var akkurat slik de skulle være da det ble servert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar