tirsdag 23. mars 2021

Fruktpizza

På hytteturen i langhelgen fikk vi endelig testet ut fruktpizzaen fra Familiekokkene. Vi hadde ikke nok bakepulver og ikke natron, men det ble et godt resultat likevel. Imidlertid ble det altfor mye til to store og tre små, også selv om vi jobbet med den i flere dager så neste gang lager jeg en mindre versjon. De tre eldste synes den var ordentlig god, de ynste var ganske lunkne. Konklusjonen er at det ble et godt og smakfullt resultat, men bløtkake er bedre. Oppskriften på bunnen er klippet rett ut fra denne siden.

  • 240 g hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/4 ss natron
  • 1/4 g salt
  • 150 g sukker
  • 170 g (usaltet) smør, romtemperert
  • 1 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker

Sett ovnen på 175 grader. Smør en 30 cm pizzaform eller legg et bakepapir i en rund form.

Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt i en bolle.

Visp sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Ha i egg. Tilsett melblandingen litt etter litt til alt er godt blandet.

Fordel deigen utover pizzaformen. Sett i deigen i ovnen og stek i 11-13 minutter. La den avkjøles helt på rist.

  • Fløte vispes og has på
  • Eple, bokseananas, banan, kiwi og revet sjokolade ble fordelt over. Det var ikke nødvendig å legge det pent på, det ble mer pizzaaktig ved å bare legge det utover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar