Jeg har tidligere skrevet om hvor godt vi liker pavolva her i huset og i det siste har jeg hatt lyst til å teste ut en variant med lakris og lemon curd. Utgangspunktet for det, er selvføgelig at jeg har to glass lemon curd i kjøleskapet som jeg egentlig ikke har noe annet bruksområde for enn å ta en skje i ny og ne. Imidlertid var jeg jo ikke sikker på suksessen, derfor ville jeg ikke lage en stor kake med disse smakene, bare en liten test og i den sammenheng passet det jo veldig bra å undersøke hvordan jeg kunne få til noen mindre versjoner av den store kaken jeg laget sist.
Dette er en blogg om alt jeg gjerne vil huske. Særlig mat, men også andre ting. Bloggen er først og fremst myntet på meg, men hvis noen andre kan ha glede av den, blir jeg ordentlig glad :-) Som den oppvakte leser antagelig har gjettet er lilla og grønn yndlingsfargene mine. Derfor, vær obs hvis du finner et innlegg i andre farger, da handler de om noe jeg ikke anbefaler.
søndag 14. mars 2021
Små pavolvaer, noen med lakris og lemon curd.
Ingrediensene
6 eggehvitter
250 g sukker
2 ts eddik, f.eks. hvitvinseddik
1 ts maizenna
litt lakrispulver - kan sløyfes
Pisk eggehvittene og halvparten av sukkeret ganske stivt. Ha i resten av sukkeret og pisk veldig stivt. Ha deretter i eddik og maizenna hvis du vil.Vend deretter inn eddik og maizenna. Hvis du vil ha lakrissmak på hele stasen, har du pulveret i i dette steget. Selv ventet jeg til jeg hadde syv kaker på bakepapiret og tilsatte en halv teskje pulver som da smakssatte de to siste kakene.
Jeg fikk ni avlange kaker fordelt på en plate. Disse ble bakt i 90 minutter på 125 grader. På det tidspunktet de var ferdige, løp jeg rundt etter min yngste som ville stå i en tunnel og synge Bæ bæ lille lam, gikk på fotballkamp, så jeg fikk min eldste til å skru av ovnen. Kakene ble imidlertid stående med lukket dør til ovnen var nesten kald og det var tydeligvis det de trengte. Sprø utenpå, seige inni - det er slik de skal være.
Kakene med lakris fikk et lag med pisket krem blandet med lemon curd, hadde det vært ment for gjester, hadde jeg gitt dem et dryss med ristede mandelflak for det så jeg at selveste Nigella anbefalte. De normale kakene, fikk krem og bringebær.
Selv var jeg veldig fornøyd med lakrisvarianten, men mannen og eldstejenta, hadde klar preferanse for den vanlige. Jeg vil tro at lakrisvarianten passer fint å lage i vegansk variante, altså med kikertelake i stedet for egg.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar