Dette blir en veldig kort oppsummering av hva jeg gjorde på hytta i marsferien, nedskrevet samtidig som årsmøtet i korpset. Når jeg lager pizza pleier jeg å bruke grunnoppskriften på Trines matblogg. Når jeg følger hennes oppskrift, får jeg to pizzaer. Jeg gjør dette imidlertid mye enklere enn Trine. Jeg bruker ikke pizzamel hvis jeg ikke har det (og merker egentlig ikke forskjell) og har ingen pizzastein. Jeg anbefaler derimot å følge trikset om å varme stekeplaten i ovnen i god tid før man skal steke pizzaen på den for resultatet blir en skikkelig god og sprø italiensk pizzabunn. (Sist jeg laget pizza hadde jeg bare skrudd på ovenen, men glemt å sette inn platen, den sto der en liten stund før pizzaen kom på, men det ble en litt seigere bunn enn vanlig.) Da vi var på fjellet i sommer, prøvde jeg denne oppskriften fra Tine, men med fremgangsmåten til Trine. Det ble også veldig godt og foreldrene mine kunne nesten ikke tro at det gikk an å lage så tynn og sprø pizza.
Når man er to voksne og tre barn under åtte år, holder dette fint. Det gjør nok ikke det når storebror er med.
Oppå har jeg 200 g rømme, iblandet trøffelolje og trøffelsalt. Jeg anbefaler blande dette sammen i god tid, gjerne mange timer før den skal på, for at smaken skal sette seg skikkelig.
Deretter tok jeg på små biter/skiver rå blomkål og tynne, tynne skiver av potet. Jeg skrellet poteten med potetskreller og la skivene i kaldt vann. Da de hadde ligget der noen minutter, tørket jeg dem og la dem på pizzaen.
Nydelig resultat! 😄
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar