tirsdag 3. januar 2017

Cevichemiddag til Erlendbesøk

Erlend var hos oss rett etter jul. Jeg hadde lyst på noe friskt og ujuleaktig til middag, men asiatisk mat var ikke aktuelt. Da kom jeg til å tenke på rå laks med lime som vi spiste en nyttårsaften for kanskje ti år siden og kom opp disse oppskriftene:

Limemarinert laks med mangosalsa

Ceviche med søtpotetmos og mais

Jeg serverte salmalaks med masse limesaft (2-3 stykker), en liten rødløk og to hvitløksfedd (oppskåret). Fisken lå vel i dette i 40 min før vi spiste den, noen oppskrifter sier bare 5 min.

Som tilbehør hadde vi mangosalsa, søtpotetmos, ris og maiskolber stekt i ovnen. Neste gang vil jeg helt klart lage mer mangosalsa og kanskje tilsette mer salt i denne. Som pynt hadde jeg vårløk, koriander og chilli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar