lørdag 7. januar 2017

Juleostekake med pepperkaker

I morgen er det juletrefest på jobben til mannen min. Jeg er blitt bedt om å komme med en kake og ser det som en gylden anledning til å få spist mange av pepperkakene som vi nok ikke er så lystne på i januar. Jeg slår sammen tre oppskrifter for å bruke yoghurt, hvit sjokolade og å få kaken til å passe i min 24 cm springform. Here it comes:

200 - 250 g knust pepperkake. Jeg hadde bare 200 g pepperkake og spedde på med 50 g ukokte havregryn. Det var ikke nødvendig, bunnen ble tykk nok likevel
125 smeltet smør

Blandes sammen og trykkes ned i springformen

170 g hvit sjokolade smeltes
250 g philadelphia ost
3 dl joghurt
2 dl fløte
1,5 dl appelsinsaft (ferskpresset)
2 ss appelsinskall
1 dl melis

Alt røres godt sammen og til slutt blandes

6 gelatinplater oppløst i 0,5 dl vann i. Det bør absolutt holde med 6. Jeg hadde syv og det var for mye.

Pyntes f.eks med kokos og rips.

Oppskriften er laget etter inspirasjon fra denne, denne og denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar