onsdag 19. juni 2019

Min variant av spanske kjøttboller - oppdatert

Dette innlegget skrev jeg for noen uker siden. I dag prøvde jeg meg på en ny variant og den synes jeg var enda mer vellykket enn forrige porsjon:

3 pakker kjøttdeig på 400 g (ikke paller, som jeg først skrev..)
1/2 stor løk
3 hjemmelagde rundstykker
ca 1 dl melk til å bløte opp overnevnte rundstykker
3 chili (2 røde og 1 grønn ble det i dag)
1/2 potte bladpersille
8 fedd hvitløk
4 ts salt (mulig det var litt mer)
3 egg

Hakk eller smuldre opp det som kan hakkes/smuldres og gi det en god omgang med stavmikseren. Rør inn kjøttdeigen og la det stå og trekke i minst 30 minutter. Lag ca 90 små kjøttboller, du får riktig størrelse hvis du bruker en teskje og litt til. Stek I ovnen på 200 grader I 16-17 minutter. Hvis de står inne lengre, kan de bli tørre.


Første omgang

1 stor vårløk
2 fedd hvitløk
1 håndfull persille
1 egg
1 brødskive uten skorpe
1/2 chilli
400 g kjøttdeig
salt og pepper

Bland alt unntatt kjøttdeigen med stavmikseren. Ta i kjøttet og bland godt. La stå i minst 30 min før du former 22 små boller som du steker i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Resultatet ble skikkelig saftig og godt! Neste gang prøver jeg med mer chilli.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar