lørdag 15. juni 2019

Sjokoladekake med flere typer fyll - flere forsøk på bryllupskake

FØRSTE FORSØK: Til hytteturen med naboene lagde jeg mitt første forsøk på bryllupskake. Jeg brukte denne oppskriften , men i stedet for å lage en liten langpanne lagde jeg tre runde former. Den som var i springformen ble fin, de to som ble laget i de danske lagkageformene mine, ble ikke helt gjennomstekt. De smakte like godt, men de to siste ble fryktelig myke og vanskelige å smøre fyllet på. Jeg lærte for øvrig at fyllet bør stå utenfor kjøleskapet i lang tid før det skal brukes.

Fyllet var det karamellfyllet du finner her. Jeg brukte rørsukker i stedet for den finere typen Ida Gran anbefaler. Oppskriften var lett å få til, men det ble voldsomt mye og jeg tror det hadde holdt med halvparten. Nå har jeg masse karamellfyll igjen, den skal jeg putte i muffins som jeg skal spise med min karamellglade venninne fra Trondheim.

Fyllet ble smurt (klint) ut over de mer eller mindre faste kakebunnene og oppå og rundt smurte jeg glasuren du finner et annet sted her på bloggen. Du finner den hvis du søker på barnehagevenner (orker ikke å lete etter den nå).

Konklusjon: En veldig god kake som ser flott ut, både fordi den er høyere enn en alminnelige kake og fordi den er innhyllet i så blank glasur. Jeg er litt usikker på om den er festlig nok, men tror det. Kan det være en ide å ha peanøtter i?

ANDRE FORSØK: I kveld har jeg laget denne kaken i to springformer. Jeg veide den slik at begge kaker består av 600 gram røre og lot dem stå (en av gangen) i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Synes de blir litt lave, men de blir jo høyere med fyll og noe høy pynt. Evt. kan jeg jo sette en og en halv kake sammen til en.

Her er lenker til fyll:
Sjokolade: https://www.godt.no/oppskrift/2406/fyll-til-sjokoladekake-for-nygifte
Bringebær: https://kakepiken.wordpress.com/2014/03/04/sjokoladekake-med-bringebaer-og-sjokoladekrem/
Kaffe: https://bo-bedre.no/mat/kake-med-sjokolade-og-kaffe



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar