Datteren min foreslo at vi skulle lage miniboller en dag og det syntes jeg var et strålende forslag. Jeg har egentlig alltid synes det er rart at det ikke selges flere små kaker/bakverk, det er jo ofte man bare trenger en liten søt munnfull. Vi lagde en liten porsjon bolledeig og lagde kanskje tyve små boller av den. De ble stekt på 225 grader i 5-6 minutter og fikk akkurat like god konsistens som vanlige boller. Her er målene:
75 g smør
70 gram melis smeltes og blandes.
2,5 dl melk (jeg hadde tilfeldigvis soyamelk og det fungerte fint) tilsettes og blandingen avkjøles. Dette tok kortere tid enn jeg trodde.
375 g mel og 2 ts tørrgjær blandes og så helles det våte i. Hev slik du vanligvis hever gjærbakst.
Note to myself: Denne deigen ble ikke kaldhevet. Hadde den vært det, ville det antagelig vært tilstrekkelig med 1 ts gjær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar