lørdag 1. januar 2022

Min første hjemmelagede surkål - ganske så enkelt

I dag hadde vi ribbe til middag og, til tross for at jeg svært sjeldent har smakt det, og vel aldri har likt det, insiterte jeg på at vi skulle ha surkål. (Det var vel mest et utslag av at vi hadde et kjempestort kålhode jeg ville bruke opp, ikke fordi jeg har fått så veldig voksen smak..) Jeg fant flere oppskrifter, men alle inneholdt minst en ingrediens vi ikke hadde, derfor lagde jeg min egen. Den ble spist av fire voksne.

Du trenger:

hodekål, tror mengden jeg brukte tilsvarte en halv, liten - middels stor hodekål
1-2 epler - skrellede
1-2 ts spisskummin
1-2 ts salt
2 ss eddik (jeg brukte hvitvinseddik, men alt unntak balsamico, går nok fint)
litt sukker
2 dl eplejuice

Skjær kålen i så tynne strimler du klarer med en kniv. Jeg synes alltid det er veldig vanskelig å anslå hvor mye plass kål tar når den er skåret opp så den beste måten jeg kan anslå hvor mye du trenger på, er å si at det nesten skal fylle en 3 liters gryte.

Legg først et lag kål, så et lag med epleskiver, salt og spisskummin og fortsett med dette til du har brukt opp disse ingrediensene. Strø litt sukker på toppen, hell det våte over og kok på svak varme i 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar