Denne oppskriften er klippet rett ut fra dette nettstedet Derfor må jeg bare beklage dansken! Som plaster på såret kan jeg imidlertid fortelle at disse brødene fikk enorme mengder skryt så slå deg løs og prøv den likevel. Det er dessverre en stund siden jeg prøvde denne oppskriften så jeg husker ikke om jeg brukte kaldheving eller ikke. Imidlertid tror jeg at jeg gjorde det (hvorfor skulle jeg ikke gjort det?) og hvis du vil gjøre det samme, hvilket er en fordel hvis du vil bli ferdig med deigen kvelden før, er det enkelt: Bruk halv mengde gjær (tilsvarer en stor teskje tørrgjær), la vannet være kaldt og sett deigen til heving i kjøleskapet i minimum seks timer.
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olivenolie
ca. 500 g hvedemel
Pensling: 1 dl yoghurt naturel 1 spsk olivenolie
Drys: Nigella – jomfru i det grønne eller sesamfrø (eller, som jeg, ingenting)
Rør gæren ud i det lune vand, pisk resten af vandet i dejvæsken sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, rør dejen godt sammen og lad den hæve lunt, tildækket i 45 minutter.
Del og form dejen − som er meget fugtig − til 12 ovale boller, læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem flade, så de får en aflang facon. Dæk brødene med et stykke bagepapir og lad dem efterhæve 10 minutter.
Pisk yoghurt og olie sammen, pensl bollerne med blandingen, drys med Nigella eller sesamfrø og bag brødene ved 225° varmluft
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar