onsdag 21. mai 2014

Indisk korma med kikerter

Mmmmm! Denne er herlig. Du må ikke finne på å utelate cashewnøtter fra sausen, da blir den kremete, gode konsistensen borte.

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 2 kartonger/bokser kikerter
  • 2 dl cashewnøtter
  • 1 løk
  •  hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 7 desiliter grønnsakskraft/ buljongpulver
  • 1 lime
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje salt
  • nykvernet pepper
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 2 desiliter kokosmelk


Framgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøttene i cirka en time.

Rens løk, hvitløk og ingefær, hakk det og stek det litt. Ha i cashewnøttene og og kjør det deretter så jevnt du greier med en stavmikser. Desto jevnere du får dette desto bedre konsistens får du på sausen.

Varm opp olje i en gryte. Ha i løkblandingen og stek den i noen minutter mens du vender på den. Ha i paprikapulver, korianderfrø, garam masala, salt og pepper. Rør det sammen og la det surre noen minutter til.

Ha i resten av grønnsakskraften, tomatpuré og kokosmelk, og skvis i saften fra limen. La det koke opp, bland deretter i cashewpureen. La det småkoke i ti minutter. Tilsett kikertene og la det koke i 10 minutter til, slik at kikertene blir gjennomvarme.

Server med ris og nan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar