Ingredienser til 4 porsjoner:
- 2 kartonger/bokser kikerter
- 2 dl cashewnøtter
- 1 løk
- hvitløk
- 2 centimeter ingefær
- 7 desiliter grønnsakskraft/ buljongpulver
- 1 lime
- 1 teskje paprikapulver
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje garam masala
- 1 teskje salt
- nykvernet pepper
- 1 spiseskje tomatpuré
- 2 desiliter kokosmelk
Framgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøttene i cirka en time.
Rens løk, hvitløk og ingefær, hakk det og stek det litt. Ha i cashewnøttene og og kjør det deretter så jevnt du greier med en stavmikser. Desto jevnere du får dette desto bedre konsistens får du på sausen.
Varm opp olje i en gryte. Ha i løkblandingen og stek den i noen minutter mens du vender på den. Ha i paprikapulver, korianderfrø, garam masala, salt og pepper. Rør det sammen og la det surre noen minutter til.
Ha i resten av grønnsakskraften, tomatpuré og kokosmelk, og skvis i saften fra limen. La det koke opp, bland deretter i cashewpureen. La det småkoke i ti minutter. Tilsett kikertene og la det koke i 10 minutter til, slik at kikertene blir gjennomvarme.
Server med ris og nan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar