onsdag 21. mai 2014

Nanbrød

Det virker så vanskelig, men er så enkelt. Disse er nesten like gode som dem du får på de fineste restauranter.

  • 500 g hvetemel (ca 8 dl)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 4 ss olje
  • 1 egg
Bland alt det tørre og tilsett deretter det våte. Elt til deigen er smidig. Bruk mel og yoghurt for å tilpasse konsistensen. La det stå til heving i ca 30 minutter. Min deig hevet nesten ingenting, men ble likevel god og luftig under steking.

Sett stekeovnen på maks. Når den er varm skrur du på overvarme eller grillfunksjon.

Man får 8-10 nan ut av denne deigen. Du bruker hendene og strekker deigen ut til ønsket størrelse.  Stek brødene på nest øverste rille i 5-8 minutter. Pass på! Dette går RASKT! Smør brødene med litt smør, kanskje hvitløkssmør når de er helt ferske. Du kan også teste ut å ha for eksempel koriander eller hvitløk i deigen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar