tirsdag 6. mai 2014

Pitabrød


Denne oppskriften er klippet direkte ut av Trines matblogg. Sorry Trine, jeg burde kanskje bare ha linket til deg, men nå liker jeg så godt å ha oppskriftene samlet på et sted. Jeg skal gjøre teksten mer til min egen når jeg har prøvd oppskriften, foreløbig nøyer jeg meg med å vente på en anledning til det.

Ingredienser:
4,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
10-11 dl hvetemel

Rør ut gjæren i litt av vannet. Når gjæren er oppløst tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet. Ha deretter i hvetemelet og elt deigen til den er smidig og fin.


La deigen heve under plast i ca 30 minutter. Del deigen i 12-14 emner og trill til boller. La bollene heve noen minutter under plast på bakebordet. Kjevle deretter bollene runde og flate. Legges på bakepapirkledt stekebrett, 4 på hvert brett. La pitabrødene etterheve minst 10 minutter før du steker de midt i ovnen ved 250 grader. Etter noen minutter vil pitabrødene blåse seg opp og det vil danne seg en luftlomme inni.


Stekes i ca 9 – 12 minutter. Du må følge nøye med mot slutten, for stekovner steker forskjellig og pitabrødene kan raskt bli brent på toppen om de blir stekt for lenge. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar