tirsdag 6. mai 2014

Tzatziki

Her kommer en veldig enkel og slurvete oppskrift på det fantastiske tilbehøret tzatziki:

Ingredienser:
raspet agurk
hvitløk
gresk, tyrkisk eller en annen yoghurt naturell

La både agurk og yoghurt renne av seg i hvert sitt kjøkkenhåndklede eller kaffefilter i en time eller så lenge du har tid og lyst til å vente. (Hvis du bruker gresk, tyrkisk eller en annen tykk yoghurt holder det at agurken får rendt av seg.) Hakk opp hvitløk. Bland alt og la den stå og trekke smak noen timer. Server til hva du vil, f.eks. en midtøstenaktig middag.

PS: Jeg forsøkte å lage denne oppskriften med bare soyayoghurt og syntes ikke at det fungerte like bra som med animalske produkter. Både fordi smaken ble annerledes og den fikk en mye tynnere konsistens. Imidlertid kan man fint erstatte deler av yoghurten med soya.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar