Her kommer et innlegg på dansk igjen. Takk til mitlivskogebog som er et nettsted jeg burde besøke oftere. Denne oppskriften valgte jeg fordi den ikke inneholdt tahin. Dette er ellers en fast ingrediens i humus, men jeg smaker ikke forskjell fra om den er brukt eller ikke og trenger den uansett så sjeldent at jeg ikke vil sette av plass i kjøleskapet til den. Humusen blir absolutt god uten også, synes jeg! Her kommer oppskriften:
200 gr. kikærter
2-4 fed hvidløg (i halve) (jeg bruger 2 til denne portion - synes ikke smagen af hvidløg skal være for dominant)
saft fra 1/2 - 1 hel citron
Lidt god olivenolie
1/2 - 1 tsk. spidskommen
Groft salt + peber
Evt. lidt vand
Paprika
Læg kikærterne i blød i en skål vand i minimum 12 timer. Bemærk at de svulmer noget op, så brug rigeligt vand. (Kommentar: Dette er mye viktigere å gjøre hvis man bruker tørre kikerter og ikke våte på boks eller kartong. I sistnevnte tilfelle tror jeg ikke det har noen hensikt, da har de jo ligget i vann i evigheter fra før.)
Skyl herefter kikærterne grundigt i koldt vand og kog dem sammen med de halve hvidløgsfed i letsaltet vand i ca. 45-60 minutter. De skal være helt møre. Når du kan mose dem med en gaffel er du helt sikker. (NB! Dette trinnet kan ikke utelates uansett hvilken kikertetype du måtte bruke.)
Blend herefter kikærterne og hvidløgene med en stavmikser med en sjat af kogevandet. ("Sjat" er et så fint ord at jeg ikke kunne nenne å ta det bort. Det betyr en liten del veske.)
Tilsæt olivenolie og evt. lidt vand gradvist til hummussen har den rigtige linde konsistens.
Smag til med citronsaft, spidskommen, salt og peber.
Servér med et drys paprika og sammen med arabisk brød, Naan eller lign.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar