tirsdag 6. mai 2014

Tabbouleh - Levantens salat

Inspirasjonen til å lete etter denne oppskriften fikk jeg fra Nanna på jobben. Maten hennes luktet så godt og så så sunn ut at jeg var veldig glad for en anledning til å prøve den ut. Her kommer den jeg fant. Den ble ok, meg jeg tror at jeg skal bruke vårløk fremfor sjalottløk neste gang.

150 g bulgur
0,5 stk agurk
2 stk vårløk eller en halv gul løk
10 stk cherrytomat
1 kvast mynte
1 kvast persille
salt
DRESSING
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:
Kok bulguren (følg  instruksjonene på pakningen) og sil av. Ha i en bolle. 

Hakk agurk og løk i biter og del tomatene i to og det i bollen. Finhakk mynte og persille og bland det godt med det andre i bollen. 

Lag dressing ved å finhakke hvitløkfeddet og blande med olje og sitronsaft. Vend det inn i salaten og smak til med salt.

PS: Jada, jeg innrømmer gladelig: "Levanten" er på ingen måte en del av mitt vokabular, men jeg synes det er et så pent ord at det bare måtte brukes :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar