Bunn:
6 eggehviter
200 gram sukker
200 gram kokosmasse
Pisk eggehviter og sukker meget stivt. Rør inn kokos og fordel røren i to runde former à 24 cm. Du kan også bruke langpanne e.l. og dele i to. Jeg pleier å bruke mine danske lagkageformer.
Stekes ca 1/2 time ved ca 150 grader. Sjekk før det er gått 1/2 time skal ikke være noe særlig mer enn litt gyllen. Kjøl av før du har på fyllet.
Fyll:
6 eggeplommer
150/200 gram kokekjokolade
150/200 gram smør
90/100 gram melis
Tallet før skråstreken er det som står i oppskriften, tallet bak er det jeg pleier å bruke. Det kan jo aldri bli for mye fyll!
Smelt sjokolade og smør. Rør inn melis og eggeplommer når blandingen har kjølnet litt. Den pleier å bli litt for flytende, men det ordner seg når man har rørt skikkelig eller i hvert fall hvis den får stå kjølig en stund. Jeg vil uansett anbefale å røre en stund, da får en den god kremaktig konsistens, men det blir også godt selv om man ikke skulle ha tid til dette. I det siste har jeg ikke klart å røre ut melisen skikkelig og dermed har fyllet fått en del klumper, men det påvirker ikke smaken i nevneverdig grad. Hvis du synes det ser rart ut er det bare å drysse litt kokos over. Legg så bunnene oppå hverandre med fyll i midten og på sidene og du har en sikker kakevinner! Hvis du får montert kaken minst noen timer før den skal spises, er det å foretrekke, da får fyllet satt seg skikkelig i kakemunnen.
En annen fordel med denne er at den er veldig fin å fryse, får man lyst på noe godt tar man bare ut et stykke og det tar maks et minutt før den kan spises
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar