Ingredienser:
1 boks kikerter
1 løk - finhakket
2-3 hvitløksfedd - finhakket
2 ts spisskummen
2 ts tørket koriander
1 ts kajennepepper/chilipulver
1/4 ts bakepulver
2-3 ss hvetemel (for fyldigere konsistens, se an hvor mye du trenger)
1 egg - sammenpisket
(oppdatering: Jeg leste nettopp på veganmisjonen at falafler blir best hvis man har kardemomme i. Dette har jeg ikke prøvd, men kan gjøre det nå før bryllupet..)
Fremgangsmåte:
1) Fres løk og hvitløk på middels varme til den er myk og blank.
2) Skyll de bløtlagte/hermetiske kikertene og la de renne godt av seg i ett dørslag.
3) Ha kikerter, løkblanding, krydder og bakepulver i en bolle og bruk stavmikseren eller en kjøkkenmaskin til å mose alt til en passe grov blanding.
4) Bland inn egget og kna deigen godt sammen.
5) Lag ti - tolv små boller og trykk dem ganske så flate. Da synes i hvert fall jeg det er lettest å få dem gjennomstekte og ikke brent. Stek på litt lav varme - jeg brukte 5 av 12.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar