lørdag 5. april 2014

Falafler

Falafler var noe jeg trodde var veldig vanskelig å lage for det er jo både vegetarisk og utrolig godt. Men så fant jeg denne:


Ingredienser:
1 boks kikerter 1 løk - finhakket 2-3 hvitløksfedd - finhakket 2 ts spisskummen 2 ts tørket koriander 1 ts kajennepepper/chilipulver 1/4 ts bakepulver 2-3 ss hvetemel (for fyldigere konsistens, se an hvor mye du trenger) 1 egg - sammenpisket (oppdatering: Jeg leste nettopp på veganmisjonen at falafler blir best hvis man har kardemomme i. Dette har jeg ikke prøvd, men kan gjøre det nå før bryllupet..)
Fremgangsmåte:
1) Fres løk og hvitløk på middels varme til den er myk og blank. 
2) Skyll de bløtlagte/hermetiske kikertene og la de renne godt av seg i ett dørslag. 
3) Ha kikerter, løkblanding, krydder og bakepulver i en bolle og bruk stavmikseren eller en kjøkkenmaskin til å mose alt til en passe grov blanding.
4) Bland inn egget og kna deigen godt sammen. 
5) Lag ti - tolv små boller og trykk dem ganske så flate. Da synes i hvert fall jeg det er lettest å få dem gjennomstekte og ikke brent. Stek på litt lav varme - jeg brukte 5 av 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar