fredag 4. april 2014

Kaldhevede ganske grove rundstykker - 12 timer

Denne rundstykkeoppskriften kom jeg over ganske nylig og jeg ble glad i den med en gang. Den ligner mye på den andre rundstykkeoppskriften min, men det er noen små forskjeller i temperatur, vannmengde og litt til. Heller ikke her trenger du å kna det grann. Her kommer den:

Ingredienser:


1 pakke tørrgjær,eller 10 gram fersk gjær
8 dl kaldt vann

1 ss grovt salt
2 ts sukker

Det du måtte ønske av mel, havre og frø. Begynn med litt og tilsett mer etterhvert.

OBS! Når man kaldhever deiger er det viktig at man ikke bruker altfor mye grovt mel ellers går ikke hevingen som den skal. La litt over halvparten være finmalt hvetemel og havregryn. I den opprinnelige oppskriften er det angitt mål for hva man kan ha i forskjellige saker og ting. For de interesserte har jeg limt dette inn nedenunder, men jeg følger det på ingen måte selv.


Så til fremgangsmåten:


1) Bland alle ingrediensene. Da får du en klissete, havregrøtaktig deig. Som nevnt ovenover, du må ikke finne på å helle den ut på bordet for å kna! Dekk bollen til og sett den i kjøleskap. 


2) La den står i kjøleskapet i tolv timer eller mer.


3) Sett ovnen på 250 grader og gjør klar en plate med bakepapir.


4) Ta rundstykkestore klatter av deig med en spiseskje over på platen. Dryss over sesamfrø, quinoa eller annet du liker på toppen av rundstykkene dine. De er også gode uten noe fiksfakseri.


5) Stek i 15 - 20 minutter. Ikke bruk varmluft.

Deigen holder seg i kjøleskap i 5 dager så du kan steke nystekte rundstykker hver dag. Denne deigen gir forresten for mange rundstykker til bare én plate med mindre du virkelig er hard på å presse dem sammen.


Som lovet ovenover, her kommer den mel- og frøsammensetningen som brukes i den opprinnelige oppskriften:


1/2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1dl sammalt hvete
2 dl rugmel
1 ss grovt salt
2 ts sukker
6 dl hvetemel
4,5 dl havregryn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar