lørdag 12. april 2014

Gulrotkaker - i springform og langpanne

Jeg skjønte aldri vitsen med gulrotkake da jeg var barn, men i voksen alder ble øynene mine heldivis åpnet for denne deilige kaken. Nedenfor følger to oppskrifter, en til springform og en til langpanne av typen som passer i min ovn:

Gulrotkake fra tettinntil

En av mine kakefavoritter! I oppskriften er det til og med spesifisert at man ikke skal bruke kjøkkenmaskin fordi det gjør røren seig og det passer jo ypperlig når man ikke har plass til en slik på kjøkkenet.

Ingredienser
5 dl mel
5 dl sukker
4 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
4 egg
8 dl revet gulrot
3 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje som mais, soya etc)


Fremgangsmåte
Bland det tørre sammens i en stor bolle
Rør inn ett og ett egg
Bland vekselsvis olje og gulrot inn i røra


I den opprinnelige oppskriften står det at man skal bruke en 26 cm stor springform, men det har ikke jeg så jeg bruker små egg og underdriver de andre målene litt og bruker en på 24 cm.
Stek ved 180 grader i ca 1 time
Avkjøl før du har på kremen


Ostekrem
200 g kremost naturell
200 g smør
400 g melis
Skall og litt saft fra 1 appelsin


-Alle ingrediensene skal være romtempererte
- rør sammens kremost og smør med en kjøkkenmaskin.
-sikt melisen inn i ostemassen
-Tilsett appelsinjuice og skall.
Kan også gjøres uten kjøkkenmaskin, men kremen blir absolut best med litt mixing..


-Kan fryses (uten ostekremen, men holder seg fersk i kjøleskapet i 4-5 dager.)

Gulerotkake fra detsoteliv

Oppskriften finner du her. Merk deg to ting:
1) Den blir veldig søt. Jeg tipper den blir bedre hvis man i hvert fall kutter ut en dl sukker. Man kan også ta mindre melis i ostekremen.
2) Det tar skikkelig lang tid å rive alle gulrøttene. Kanskje du burde vurdere å lage en kake det går raskere å lage?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar