onsdag 9. april 2014

Sjokoladekake med valmuefrø

Det høres kanskje litt rart ut, men er veldig godt! Valmuefrøene gir denne sjokoladekaken et litt nøtteaktig preg og passer skikkelig bra med kombinasjonen av søtt og sjokolade. 

Ingredienser
150 gr sjokolade (70 %)
150 gr smør
150 gr valmuefrø
5 egg
2 dl sukker
0,8 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Til glasuren trenger du
1, 5 del fløte
100 gr kokesjokolade
romessens (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade og smør.
  2. Rist valmuefrøene lett i en tørr panne over svak varme. Obs! De får veldig fort farge så ikke gå å gjør noe annet mens du holder på!
  3. Visp sammen egg og sukker og deretter tilsetter du de andre ingrediensene. Smørblandingen skal i til slutt.
  4. Stek i ca en time ved 160 grader i en smurt springform. Den skal være bittelitt klissete.
  5. Glasuren lager du ved å smelte sjokokade i fløte og tilsette ti - femten dråper romessens hvis du liker det. I følge oppskriften skal man så røre i denne blandingen til den tykner, men jeg rørte bare i noen minutter og tok deretter den naturlige avkjøligen til hjelp. Mens den ennå er ganske tynn, anbefaler jeg å stikke en del hull i kaken og helle glasur ned i disse. Mmmm


Kaken kan med fordel gjøres ferdig 12 timer før den skal serveres så smaken får satt seg skikkelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar