Ingredienser
150 gr sjokolade (70 %)
150 gr smør
150 gr valmuefrø
5 egg
2 dl sukker
0,8 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Til glasuren trenger du
1, 5 del fløte
100 gr kokesjokolade
romessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Smelt sjokolade og smør.
- Rist valmuefrøene lett i en tørr panne over svak varme. Obs! De får veldig fort farge så ikke gå å gjør noe annet mens du holder på!
- Visp sammen egg og sukker og deretter tilsetter du de andre ingrediensene. Smørblandingen skal i til slutt.
- Stek i ca en time ved 160 grader i en smurt springform. Den skal være bittelitt klissete.
- Glasuren lager du ved å smelte sjokokade i fløte og tilsette ti - femten dråper romessens hvis du liker det. I følge oppskriften skal man så røre i denne blandingen til den tykner, men jeg rørte bare i noen minutter og tok deretter den naturlige avkjøligen til hjelp. Mens den ennå er ganske tynn, anbefaler jeg å stikke en del hull i kaken og helle glasur ned i disse. Mmmm
Kaken kan med fordel gjøres ferdig 12 timer før den skal serveres så smaken får satt seg skikkelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar