Jeg har fått helt dilla på denne retten. Den smaker kjempegodt og er lagd på under 20 minutter, i hvert fall hvis man ikke bruker tid på å kjøtt, dvs enten dropper det eller bruker noe ferdigstekt. I utgangspunktet er jeg ikke så veldig glad i spinatsmak, men selv om gryten ikke er så supersterk smaker jeg den faktisk ikke når man tilbereder på denne måten - nok en fordel. I tillegg er det superlett å gjøre den om til en vegetarrett ved bare å erstatte kjøttet med f.eks blomkål. Det har vi forresten i uansett, det blir også godt.
Ingredienser:
300 - 500 g kjøtt eller sopp
¼ ts finhakket rød chili
¼ ts gurkemeie
¼ ts malt spisskummen
salt og pepper
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk (eller så mye som du måtte ønske)
2 stk snittet vårløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske kikerter
100 g frisk spinat
Fremgangsmåte:
Varm olivenoljen og tilsett vårløk og hvitløk og fres i ca 30 sekunder. Tilsett kjøtt eller sopp og fres dem i 2-3 minutter. Tilsett tomater, skylte kikerter og krydder og la det hele bli gjennomvarmt. Tilsett spinat helt til slutt, og server med en gang.Vi har couscous eller bulgur til, ris er sikkert like godt. Ellers kan jeg tenke meg at man godt kan ha små potetbiter rett i så slipper man to gryter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar