Ettersom jeg i en alder av 32 har gått til anskaffelse av en flaske romessens må jeg finne flere bruksområder en valmuefrøsjokoladekaken. Derfor passet det ypperlig at jeg skulle lage påskeegg til mamma og pappa og ikke hadde tid til å gå i butikken for å prøve å finne noe som mamma ikke kom til å spise opp med en gang. Jeg tror i hvert fall ikke at hun er like vill etter noe med romsmak som hun er med alt mulig annet søtt, men man vet jo aldri. Uansett, her kommer den enkle, men gode oppskriften:
Ingredienser til 20 - 25 boller
50 g smør
1 1/2 dl havregryn (ikke bruk posene med ekstra store gryn)
1/2 dl sukker
1 ss kakao
1/2 ts vanilesukker
1 ss sterkt kokt kaffe
1/2 ss romessens
Smelt smøret og bland det sammen med resten. Sett i kjøleskap til blandingen er avkjølt. Deretter tar du den ut når du er klar for å rulle boller, jeg ventet i et og et halvt døgn, men jeg tror det hadde gått fint med en halv time også. En ting som muligens kan gjøre en forskjell er at romsmaken, i følge en annen blogg jeg var innom, bruker to døgn på å sett seg skikkelig, men jeg syntes deigen (det er vel feil ord, men jeg kommer ikke på noe bedre) smakte fortreffelig med en gang. Faktisk likte jeg den så godt at halvparten var blitt borte før jeg begynte å trille kulene. Ta deigen ut litt før du begynner trillingen så den blir lettere å jobbe med. Deretter triller du så store kuler du vil. Legg dem på en tallerken eller evt i celofan og deretter kjølig frem til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar