onsdag 16. april 2014

Chorizogryte - verdens beste middag

Vi hadde en del sterke pølser igjen fra bursdagen min og dem måtte vi jo bruke opp. Heldigvis kom jeg over denne oppskriften, som jeg la ut på bloggen i 2014 og den falt virkelig i smak hos de små. Selv syntes jeg at den var litt smakløs for pølsene mister en del av smaken når de koker lenge sammen med annen mat, men syvåringen proklamerte at dette var verdens beste middag. Tolvåringen mente det var verdens nest beste middag, etter min bidos. Målene i oppskriften må tas med en klype salt, jeg tok bare den mengden jeg trodde var god og det viste seg jo å stemme. 

Oppskrift til fire personer:
  • 350 g chorizopølser i små terninger
  • 350 g poteter i små terninger
  • 125 g hermetiserte kikerter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts chilikrydder
  • 4 hvitløkfedd, hakkede
  • 450 g tomater, hakkede (ferske eller fra boks)
  • 2 laurbærblad
  • salt og pepper

  • Chorizopølser kommer ofte med et seigt skinn. det må du fjerne først. Ja jeg vet det er kjedelig, men det er verre å få det i maten. Skjær opp chorizo i små terninger. Varm opp oljen i en stor gryte og stek chorizopølsene i ca. 5 minutter. Ta dem opp og legg dem til siden. 

  • Så skjærer du potetene i jevnstore biter som pølsene. Stek potetene litt i oljen. Hiv oppi tomater, kikerter, hvitløk, chorizopølser og laurbærblad. Spe evt. på med vann hvis du tror det trengs.

  • Det hele skal, i følge oppskriften, koke i ca. 45 minutter til potetene mykner og suppen blir litt tykkere. Mine poteter var kokt på forhånd så jeg tror ikke vår gryte sto noe særlig lenge. Smak til med salt og pepper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar