fredag 4. april 2014

Kaldhevede ganske grove rundstykker - 6 timer

Denne oppskriften oppdaget jeg da storebror var ett år og jeg har laget den i gjennomsnitt en gang i uken siden. Han er nå fem og et halvt og jeg er fortsatt like begeistret for disse. Gjett hva som står i kjøleskapet i skrivende stund.. En av tingene jeg liker ekstra godt ved denne oppskriften er at man ikke trenger vekt eller litermål, bare en halvlitersflaske og en teskje. 

Her kommer den:

  • 1/2 l kaldt vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker eller honning
  • Det du måtte ønske av mel, havre og frø. Begynn med litt og tilsett mer etterhvert. Totalmengden skal tilsvare 600 g mel. OBS! Når man kaldhever deiger er det viktig at man ikke bruker altfor mye grovt mel ellers blir rundstykkene tung og harde. La litt over halvparten være finmalt hvetemel og havregryn. Forresten, hvis du har ferdigkokt quinoa tilovers, blir rundstykkene sunnere og mer proteinrike hvis du har dette i deigen. Smaken påvirkes ikke i nevneverdig grad.

Så til fremgangsmåten:
1) Bland alle ingrediensene. Da får du en klissete, havregrøtaktig deig. Som nevnt ovenover, du må ikke finne på å helle den ut på bordet for å kna! Dekk bollen til og sett den i kjøleskap. 
2) La den står i kjøleskapet i seks timer eller mer.
3) Sett ovnen på 200 grader og gjør klar en plate med bakepapir.
4) Ta rundstykkestore klatter av deig med en spiseskje over på platen. Dryss over sesamfrø, quinoa eller annet du liker på toppen av rundstykkene dine. De er også gode uten noe fiksfakseri.
5) Stek i 25-30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar